Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Náhradní vůz Ferrari budou moci využívat oba jezdci

Náhradní vůz Ferrari budou moci využívat oba jezdci

Ferrari tak mění svůj přístup oproti předešlým létům.

V posledních letech bylo pro Ferrari typické, že Michael Schumacher měl oproti svému kolegovi, ať už to byl Rubens Barrichello či Felipe Massa výhodu v tom, že náhradní vůz byl nastavován právě na míry Schumiho. Dvojka týmu poté v případě poruchy nebo poškození svého vozu musela doufat, že se vůz stihne včas opravit, nebo si počkat na přenastavení náhradního vozu.

Ferrari ovšem před letošní sezonou několikrát opakovalo, že chce oběma svým jezdcům poskytnout stejné podmínky. Týkat by se to mělo i náhradního vozu. Výhodu možnosti použít v případě nutnosti náhradní vůz by si mezi sebou měli Kimi Räikkönen a Felipe Massa závod od závodu střídat.

Často se objevují spekulace, že po několika závodech si Ferrari zvolí stálou týmovou jedničku. S tím úplně nesouhlasí Felipe Massa, který brazilským novinám O Globo řekl:

"Ideální bude, když se oba budeme do posledních závodů přetahovat o titul."

Kimi Räikkönen se nechal slyšet, že v pátečních testováních Ferrari pravděpodobně nebude využívat služeb svých náhradních jezdců:

"Pokud bude všechno probíhat normálně, budou jezdit závodní piloti. Výjimečně se na trati testovací jezdec může objevit, ale o tom pochybuji."