Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nová trať v Las Vegas se líbí.

Nová trať v Las Vegas se líbí.

Tým vedený Chrisem Kneifelem odvedl skvělou práci.

Nový městský okruh vedený ulicemi Las Vegas dosud získal od pilotů i dalších členů týmů jen téměř samá pozitiva. Tým specialistů vedený Chrisem Kneifelem a v počáteční fázi plánování okruhu i Jimmy Vasserem odvedl skvělou práci. Trať je rychlá a díky šířce ulic připomínají pravoúhlé zatáčky svou stopou spíše zatáčky normálních přírodních okruhů.

Když se po pátečních jízdách ukázalo, že jeden detail přece jen unikl pozornosti (byl jím hrbol na dráze těsně za šikanou, který dokázal monoposty skutečně doslova nakopnout do vzduchu), řešení bylo skutečně velkorysé. Místo obvyklého ofrézování a přetažení novou vrstvou asfaltu, odkryl tým specialistů v inkriminovaném místě celou vozovku v plné výšce, srovnal podloží a během noci položil kompletní skladbu vozovky krytou na závěr speciální rychle tuhnoucí asfaltovou směsí.

Zmiňovaný úsek těsně za šikanou před sjezdem do podjezdu v soboto ráno

Slova chvály si neodpustil ani Sebastien Bourdais: " Tahle trať je nádherným příkladem, jak dobrý může být městský okruh, když se do přípravy vloží dost peněz, aby se vše udělalo správně. Tahle trať postavila nové měřítko pro městské okruhy. Je plynulá, široká, na celé délce má kvalitní povrch a dobře řešené únikové zóny ve všech zatáčkách."