Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren: Alonsovy zásluhy ve stínu nadšení z Hamiltona

McLaren: Alonsovy zásluhy ve stínu nadšení z Hamiltona

Ferrari se postavilo za Felipeho Massu.

Sportovní šéf Ferrari Stefano Domenicali odmítl ukázat prstem na Felipeho Massu za jeho počínání v úvodních kolech Velké ceny Malajsie. V ní Lewis Hamilton byl hlavní příčinou zpráv na titulních stranách deníků, které Brita opěvovaly, jak si ve svém druhém závodě formule 1 poradil se zkušeným Massou natolik, že jej donutil vyjet mimo trať.

"Samozřejmě nejsme se závodem spokojeni, očekávali jsme lepší výsledek, ale to už je formule 1. Už nás všichni měli za šampiony, ale dnešní výsledek ukázal, že musíme dřít," řekl Stefano Domenicali a k Massově incidentu dodal:

"V takových situacích občas ztratíte kontrolu nad vozem, pro nás bylo z pohledu strategie hodně důležité, aby se před Hamiltona dostal."

McLaren oproti tomu není úplně spokojen se skutečností, že Hamiltonův bezprecedentní debut zastínil zásluhy Fernanda Alonsa na tom, že vrátil McLaren poprvé od roku 2005 na nejvyšší stupínek.

"Vcelku pochopitelně vládne kolem Hamiltona nadšení, a oprávněně, ale Fernando odvedl práci světového šampiona," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh. "Hodně nám všem pomohl, motivuje celou organizaci. Myslí na práci svou a všech ostatních. V Malajsii odvedl fantastickou práci."