Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Milka Duno úspěšně absolvovala první část testů

Milka Duno úspěšně absolvovala první část testů

První společný trénink rozhodne o účasti v závodě

Přestože deštivé počasí a logistické problémy zpozdily první část testů Milky Duno na oválu v Kansasu, venezuelská závodnice je přesto dokázala zvládnout včas a s úspěchem. Týmu se podařilo najít mezeru mezi deštivými dny a pod dohledem Kevina Blanche, technického ředitele Indy Car Series, Milka absolvovala první tzv. "rychlostní" část testů.

Tato část testů slouží především k prověření schopnosti pilota zvládnout vůz na oválu v rychlosti blížící se průměrné rychlosti závodů, konzistentnosti s jakými absolvuje jednotlivá kola v delším stintu a v jeho schopnosti dokázat se rychle dostat zpět na plnou rychlost po zastávkách v boxech. Blanche pozoroval rovněž pravidelnost stopy, po které se Milka pohybovala po oválu.

"Rozumí vozu," řekl Blanche. "Dokáže vnímat, co vůz potřebuje a jak se na dráze chová. Položil jsem jí řadu otázek a ona mi dokázala odpovědět tak, jak bych to očekával od pilota s většími zkušenostmi. Dalším krokem bude dostat ji na trať s ostatními vozy a uvidíme, co pak dokáže. Dostala se do bodu, kdy se potřebuje pohybovat po oválu společně s ostatními vozy a zjistit, jak se mezi ně dokáže zařazovat. Budeme ji tento týden pozorně sledovat, především to jak si poradí s provozem na trati."

Dalším krokem bude první trénink pro závod Kansas Lottery Indy 300, který Milku očekává tuto sobotu. Její účast v druhém tréninku, v kvalifikaci a hlavně pak ve vlastním závodě bude záviset na tom, jak si poradí s pohybem po trati mezi dalšími vozy.

"Jsem šťasná," řekla Milka Duno. " Nenajeli jsme kvůli deštivému počasí zdaleka tolik mil, kolik jsme měli v plánu. Ale můj tým odvedl skvělou práci při přípravě vozu. Naučila jsem se toho tolik od těch, kteří mají mnoho zkušeností se závoděním na oválech, především od mého závodního inženýra Steve Challise a od mého jezdeckého mentora Pancho Cartera, ale mnoho toho stále zbývá. Snažila jsem se odevzdat vše co ve mě je. Ale vím, že je to jen první krok. Jako pro kohokoliv jiného, skutečným začátkem bude první závod. Každý pilot musí získat zkušenosti a ty začnou přicházet s prvním závodem. Prvním tréninkem, první kvalifikací a prvním závodem."