Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Trofej pro šampiony A1 GP předal Německu Schumacher

Trofej pro šampiony A1 GP předal Německu Schumacher

Holanďané se stali nejpopulárnějším týmem, Zandvoort závodem.

Michael Schumacher si včera večer zpestřil rané měsíce svého důchodu účastí na galavečeru série A1 GP, která o víkendu na Brands Hatch uzavřela svoji druhou sezonu. Sedminásobný mistr světa formule 1 předal týmu Německa trofej pro absolutní vítěze druhého ročníku.
 
Za tým našich západních sousedů si pro cenu přišel suverénní vítěz devíti letošních závodů Nico Hülkenberg, kterého Schumacher nekriticky chválil. Oba mají společného manažera v osobě Williho Webera, jenž je také vlastníkem licence pro německé A1 tým.
 
"Je to dobrý šampionát a je skvělé reprezentovat svou zemi. Jsem hrdý na to, že mám tento titul," prohlásil Hülko po ceremoniálu.
 
Cena za nejlepší zlepšení připadla Jonny Reidovi z Nového Zélandu a týmu Číny. Nový Zéland dostal trofej pro nejlepší PR prezentaci, Austrálie byla oceněna za fair play.
 
Zbytku večera už dominovaly barvy Nizozemí. Jeroen Bleekemolen dostal cenu za nejlepší předjížděcí manévr sezony, když se na domácím Zandvoortu prodral kolem vozu Velké Británie.
 
Okruh na břehu Severního moře byl oceněn přívlastkem nejpovedenějšího podniku druhé sezony. O tom, že i když se nedaří, mohou se Holanďané spolehnout na podporu fanoušků, svědčí i fakt, že byli veřejností zvoleni nejpopulárnějším týmem.