Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Audi pochybuje o korektnosti výsledků dnešního závodu

Audi pochybuje o korektnosti výsledků dnešního závodu

"V zájmu sportu však akceptujeme rozhodnutí komisařů."

Pořadatelé DTM dnes předvedli jeden z nejhorších výkonů historie série, když nezvládli situaci při výjezdu safety caru, která podle tvrzení představitelů týmů Audi vnesla zmatek a nesrovnalosti do konečných výsledků závodu.
 
"Nešťastné nasazení safety caru zkreslilo celý obraz. V zájmu sportu akceptujeme rozhodnutí komisařů hodnotit závod tímto způsobem a gratulujeme Mikovi Häkkinenovi k jeho druhému vítězství v DTM," prohlásil po závodě hodně diplomaticky šéf Audi Wolfgang Ulrich.
 
Vedení závodu své pochybení při nasazení zpomalovacího vozu přiznalo, situaci se snažilo zachránit jeho druhým výjezdem.
 
"Vůbec nevím, kde jsem ve skutečnosti byl. V jednu chvíli jsem byl myslím třetí, pak na nás zamávali, ať předjedeme safety car, a najednou jsem byl třináctý," postěžoval si pilot Audi Martin Tomczyk.
 
"Pro mě je ten výsledek nesprávný. Po safety caru už jsme si jel svůj vlastní závod, ale několik vozů nebylo tam, kde měly být."
 
Otazníky také zůstávají nad situací v boxech, kde evidentně hned několik jezdců porušilo nové pravidlo a projelo pit lane pod červeným světlem.