Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumachera poznámky Montoyi z míry nevyvedly

Schumachera poznámky Montoyi z míry nevyvedly

Michael Schumacher: "Nemám s tím žádný problém."

Michael Schumacher opouštěl po skončené Grand Prix San Marina na svém skútru paddock a na jeho tváři byl patrný úsměv.
 
´Vítězství snů´ bylo přesně to, jak Michael popsal výsledek závodu. A měl pravdu. První letošní vítězství na ´domácí půdě´ bylo impozantní. "Je to pravda," potvrdil Michael o den později. "Toužili jsme po dobrém výsledku a chtěli jsme rovněž zvítězit kvůli fanouškům. Jsme potěšeni, kromě dalších věcí, i z toho, jak vyšla naše strategie. Není nic krásnějšího, než vidět na tvářích fanoušků radost z vítězství, být jejich dětmi, nebo těmi kteří cestovali neskutečně dlouho, jen aby byli u toho. S týmem, jako je ten náš, to není zas tak obtížné. Vím, že pokaždé říkám to samé, ale náš tým je prostě jedinečný. Nelze, než pokračovat ve vítězné sérii."
 
Ferrari jde od vítězství k vítězství a proto nelze vynechat otázku, zda-li může jedna stáj vyhrát všechny letošní závody. "Vy také... já to věděl," směje se Michael a pokračuje. "Zopakuji ještě jednou, to co jsem již řekl. O tento rekord se nezajímám. Nejen, že se jedná o předčasnou otázku, ale rovněž nemá reálný základ. Mluvíme o formuli 1. Všechny týmy pracují velmi intenzivně a trvale se zlepšují. Věci mohou být velmi odlišné již v příštím závodě. Pokud bychom nebyli během posledních několika let opatrní, nebyli bychom tak úspěšní."
 
Ve světle událostí, které se odehrávaly v prvních momentech závodu, nelze vynechat ani otázku týkající se incidentu s Juanem Pablem Montoyou. Prohlášení a výraz Kolumbijce v průběhu tiskové konference i po jejím skončení dávaly jasně najevo, co si o počínání Schumachera myslí. Michaela však poznámky esa Williamsu na jeho adresu nevyvedly z míry. Němec přikládá názoru svého soka z Williamsu pramalou pozornost. "Je to tak prosté. Každý jsme jiný a máme právo na to vyjádřit své pocity. Nemám s tím žádný problém."
 
Ve středu usedne Schumacher za volant F2004 v během testů v Mugellu. V pátek pro změnu vyběhne na fotbalový trávník v rámci benefičního zápasu. Jedná se o zápas mezi jezdci a poslanci.