Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Itálie opěvuje Kimiho Räikkönena

Itálie opěvuje Kimiho Räikkönena

Španělsko zase děkuje Ferrari.

Italské deníky hrdě oslavují návrat Kimiho Raikkonena a celého týmu Ferrari po uplynulé Velké ceně Francie.

Corriere dello Sport oceňuje skvělý výkon týmu z Maranella, který se ve Francii probudil z hlubokého spánku a Kimi Räikkönen podal výkon jako Michael Scumacher v dobách své největší slávy. Dále prorokuje, že Finovy slabší chvíle jsou pryč a nyní má reálnou šanci na titul.

Tuttosport se vyjádřil v podobném duchu: "Raikkonen je zpět! Ferrari má double a krize je již minulostí."

La Gazzetta dello Sport dodal: "Räikkönen nemá po Schumacherovi ve Ferrari lehkou úlohu, ale v Magny Cours opět dokázal že má bezesporu talent, srovnatelný se Schumacherovým."

La Repubblica se také zaměřila na sedmadvacetiletého Fina. Ten dokázal po několika nepříliš povedených výkonech porazit Massu a teď má šanci dokázat, že je Schumacherovým nástupcem.

Španělský AS se zaměřil na svého miláčka Fernanda Alonsa a jeho problémy, které mu znesnaďnují cestu za titulem šampiona v této sezóně.

"Úřadující mistr světa zkusil vše, co bylo v jeho silách. Nakonec z toho bylo pouze sedmé místo. Úspěch Ferrari alespoň zbrzdil Hamiltona, který tak nijak dramaticky nenavýšil náskok na Fernanda."

"Alonso neustále ztrácí pevnou půdu pod nohama, Ferrari naopak dominovalo od A do Z". Takto se vyjádřil španělský deník Sport.

Ferrari děkoval také deník Marca. "Díky Ferrari! Váš double připravil Hamiltona o ještě větší náskok, jenž si mohl vybudovat."