Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Špióni jako my aneb Co chtěl Mika Salo říci?

Špióni jako my aneb Co chtěl Mika Salo říci?

"Pořád jsme McLaren špehovali, poslouchali jsme jejich vysílačku."

Bývalý pilot formule 1 Mika Salo pustil v pátek skrze finské noviny do světa zprávu o tom, že špionáž byla u Ferrari v minulosti běžnou věcí. Včera se svá slova snažil obhájit a uvést na pravou míru.

Salo v roce 1999 u Scuderie nahradil na šest velkých cen zraněného Michaela Schumachera. Bylo to v době, kdy jeho týmový kolega Eddie Irvine bojoval s jeho krajanem Mikou Häkkinenem o titul.

"Pořád jsme McLaren špehovali, poslouchali jsme jejich vysílačku. Po každém tréninku jsem před sebou měl papír s přepisem všeho, co Mika řešil se svým inženýrem," prohlásil Salo pro finský deník Ilta-Sanomat, když se vyjadřoval k současné špionážní kauze.

Včera se finský pilot snažil svou řeč alespoň kosmeticky upravit. "Co bylo publikováno, se neshoduje s myšlenkou, kterou jsem tím chtěl vyjádřit," uvedl pro Reuters.

"Chtěl bych proto vysvětlit, že jsem mluvil pouze o formuli 1 na konci devadesátých let, kdy byla technologie radiové komunikace stále ještě téměř na amatérské úrovni. To znamená, že některé rozhovory se daly zaslechnout náhodně díky interferencím."

Mika Salo letos jezdí s vozem Ferrari 430 GT v sérii ALMS.