Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Týmová režie Audi se nesetkala s pochopením

Týmová režie Audi se nesetkala s pochopením

Haug: "Tohle už bylo příliš. Také jsme mohli zamíchat s pořadím."

Sportovní duch dnes dostal od DTM další pomyslnou facku, když se v Zandvoortu v závěrečných sekundách odehrál jeden z nejtrapnějších finišů vůbec. První čtyři jezdci Audi si prohodili svoje pozice. Diváci, zástupci Mercedesu i někteří členové Prématova týmu proto našli jen málo pochopení.

"Také jsme mohli zamíchat s pořadím a pomoci Berndovi, ale neudělali jsme to. Tohle už bylo příliš," narážel šéf Mercedesu Norbert Haug na chování jezdců konkurenční značky.

Na rozdíl od formule 1 však v DTM týmová režie není zakázaná. Už v minulosti jsme byli svědky podobných rošád, finiš v Zandvoortu však těmto taktikám nasadil korunku.

Alexandré Prémat si mohl připsat svoje první vítězství ve své krátké kariéře v DTM, navíc s rok starým vozem. Namísto toho se, podle svých slov sám, rozhodl pustit před sebe Martina Tomczyka.

"Rozhodl jsem se sám. Chtěl jsem samozřejmě co nejvíce bodů, ale Tomczyk a Ekström je kvůli šampionátu potřebují víc," vysvětlil Prémat novinářům.

Podobně prý postupoval i Timo Scheider s Mattiasem Ekströmem za zády. Pro Sheidera to bylo o to těžší, že se na stupně vítězů vůbec nedostal.

"Asi dám Timovi trofej za třetí místo, jako poděkování za to, jak se zachoval," prohlásil Ekström, který nyní vede mistrovství s náskokem 8 bodů před kolegou Tomczykem.