Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Josef Dubský se stane členem R&D týmu Renaultu

Josef Dubský se stane členem R&D týmu Renaultu

6 měsíců bude zaměstnancem týmu formule 1.

Celkově již čtvrtým vítězem Altran Engineering Academy se stal 25letý Čech Josef Dubský. Tým ING Renault F1 to oznámil v technickém centru v Enstone.

Zcela překvapen a beze slov byl Dubský když Robin Tuluie, šéf výzkumného a vývojového (R&D) oddělení Renaultu řekl jeho jméno.

Již před tím ho porota zaplavila otázkami k jeho výkladu na téma automatické aerodynamické optimalizace založené na CFD (digitalizované dynamice plynů a tekutin). Oslnivou přednáškou spojenou s precizní argumentací se prokousal soutěží.

"Letošní úroveň kandidátů byla stejně vysoká, jako je to tomu jindy, naneštěstí vítěz může být pouze jeden," řekl Robin Tuluie. "Byl jsem ohromen přípravou, zaujetím a bádáním, které kandidáti předvedli ve svých pracech. Jsem si jist, že budou všichni časem úspěšní. Doufám také, že se všem jednoho dne splní jejich sny."

Dubský bude následovat kroky předchozích vítězů z Velké Británie, Španělska a Švédska. V září se vrátí do Enstone, aby začalo jeho šestiměsíční působení v týmu Renault v oddělení výzkumu a vývoje pod vedením Robina Tuluia. Plat, ubytování a firemní vůz již budou přichystány.

Ačkoliv ostatních 6 finalistů nevyhrálo hlavní cenu, neodjedou z Enstone s prázdnou. Tým pro ně připravil exkurz po továrně a dárkový balíček.

Seznam finalistů naleznete na stránkách Altran Engineering Academy.