Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

A1GP možná ovlivní program týmu Škoda Charouz v LMS

A1GP možná ovlivní program týmu Škoda Charouz v LMS

"Rozhodneme se podle výsledku ve Spa."

Přípravy na třetí sezonu A1GP vrcholí. Alex Yoong nebude o nadcházejícím víkendu startovat ve Spa v rámci Le Mans série, a Světový pohár motorsportu nejspíš ovlivní také harmonogram celého týmu.

Stáj Škoda Charouz Racing Systems zvažuje, že vynechá závěrečný závod v Brazílii a také dvě předpokládané účasti v ALMS.

"Vzhledem k tomu, že Světový pohár motorsportu budeme absolvovat opět i my, zvažuji, že vynecháme poslední závod LMS v Brazílii a oba podniky American Le Mans Series," prozradil Antonín Charouz. "Rozhodneme se podle výsledku ve Spa a v dalším boji LMS v Silverstone.“

Účast českého týmu v A1 byla nějakou dobu nejistá. Antonín Charouz dlouho hledal řešení neshod s vedením A1GP a po velmi kritické tiskové zprávě byli v kuolárech šéfové A1GP nějakou dobu přesvědčeni, že se v Brně nepojede. Brněnský závod je ale nakonec v plánu 14. října, včetně české stáje. Počítá se s účastí mj. i Erika Janiše.

Svůj A1GP seriál na stejné období plánuje i sdružení SimRacing.cz, zabývající se virtuálními boji. O velmi zajímavém konceptu se více dočtete zde.