Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Nováčci A1GP mají ze sebou dvoudenní test ve Snettertonu

Nováčci A1GP mají ze sebou dvoudenní test ve Snettertonu

Týmy zatím většinou neukázaly barevné provedení vozů.

V úterý 14. a ve středu 15. srpna se na britském okruhu ve Snettertonu uskutečnilo testování nováčků A1GP. Podle pravidel mají jak nováčci, tak piloti týmů možnost uskutečnit jeden předsezonní test na trati, která není součástí kalendáře.

V úterý pilotům příliš nepřálo počasí. Ráno pršelo a jediným, kdo se vydal na trať, byl Adam Carroll ve voze Irska. Irský vůz je prozatím v černých barvách. Zatím se čeká na složení sponzorů a také na nový barevný návrh vozu. Odpoledne se k Irsku přidala Brazílie, za kterou si vůz vyzkoušeli Sergio Jimenez a Clemente Faria ml. Vůz Brazílie byl pro změnu celý bílý. Nové barevné provedení by se na voze mělo již brzy objevit.

Za Libanon se na trati ukázali Chris Alajajian a Khalil Beshir. Beshirovi bylo organizátory povoleno jezdit s o 30 koňských sil silnějším motorem Zytec, jenž mu tak poskytoval plnou sílu 550 koňských sil.

V 17. hodin se déšť opět snesl na trať, týmy proto program dne zakončily.

Ve středu se v boxech objevil i tým Jihoafrické republiky, který dal příležitost Marcu Murraymu a Wesleighi Orrovi, kteří minulý týden vyhráli rozstřel čtyř pilotů na domácí trati. Vůz Jihoafrické republiky zůstal zatím také bílý.

Protože se jednalo o neoficiální test nováčků, nebyly zveřejněny žádné časy. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že u oficiálního testu v Silverstone 28. a 29. srpna časomíra bude k dispozici.