Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Renault už se soustředí na příští rok

Renault už se soustředí na příští rok

Podařilo se zjistit příčinu letošního neúspěchu.

Tým Renault letos už jen těžko naváže na úspěchy z předešlých dvou let. Dosavadní čtvrtá pozice v Poháru konstruktérů se do konce sezony už jen těžko zlepší. Tým z Enstone se proto rozhodl soustředit své síly směrem k příštímu ročníku.

"V Turecku použijeme několik menších aerodynamických vylepšení, v Monze pak využijeme výraznějších aerodynamických úprav, jaké si tamní okruh vyžaduje. Také se budeme snažit co nejvíce zlepšit naše výkony na základě nedávno nasbíraných dat.

Nastal ovšem okamžik, kdy se v továrně začínáme soustředit na rok 2008. Vždy jsme říkali, že letošní problémy neovlivní náš vývoj pro příští rok. Tomuto slibu zůstáváme věrni," řekl Bob Bell, technický ředitel týmu.

Vůz pro příští rok má být podle Bella postaven na novém konceptu. Podařilo se prý také zjistit, proč vůz R27 zaostává za očekáváními.

"Naše vývojové oddělení se už plně soustředí na rok 2008. Práce na novém voze začaly brzy, náš přístup k jeho vývoji se od poslední let liší. Předem jsme si museli být jistí, že základy, na nichž vývoj provádíme, jsou správné. Poté jsme museli věnovat hodně energie samotnému designu vozu. Projekt je přesně načasován. Objevili jsme několik nových, zajímavých způsobů vývoje," řekl Bell.