Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Páteční ráno v Zolderu

Páteční ráno v Zolderu

Champ Cars v Belgii

Návrat Champ Cars do Evropy jsem očekával s jistým napětím. Na Lausitzringu jsem před šesti lety zažil úžasné tři dny a nebýt havárie Alexe Zanardiho, opouštěl jsem ho ve stavu naprosté euforie.  Co víc si může fanoušek motorsportu přát než být na závodech série, která si ho jako fanouška váží, mít možnost dostat se do těsného kontaktu s členy týmů, mít možnost z těsné blízkosti sledovat práci mechaniků v boxech, když ladí auto, které možna zítra vyhraje závod. Tohle vše CART do Evropy přinesla. Jenomže dnes je už vše jinak. CART je pryč a Champ Cars se stále potýká s mnoha problémy. Ptal jsem se sám sebe, jaké to asi bude?

Tedy po dvanácti hodinách strávených v Zolderu mohu říci, je to zpět. Nelze přehlédnout, že oproti roku 2001 má řada týmů podstatně hlouběji do kapsy. Ale to nadšení a přátelská atmosféra v boxech i k fanouškům kolem je tady stále. Pokud máte o čem, popovídáte si s Jimmym Vasserem nebo Neilem Micklewrightem od Forsythe Racing, nebo třeba s Katherine Legge. Jen si vyberte vhodný okamžik.

Tenhle Cosworth se právě probudil k životu, špunty do uší by se hodily, ale nebyla by to škoda?

Kat je velmi příjemná mladá dáma. A ve skutečnosti vypadá daleko lépe než na fotografiích

Jestli pak dá Red Bull Neelu Janimu v Zolderu křídla?

A na závěr jedna rada. Můžete-li, sbalte věci do auta a přijeďte do Zolderu. A když to nestihnete, máte ještě příští týden šanci v Assenu. Myslím, že nebudete litovat.