Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Na návštěvě u klokanů

Na návštěvě u klokanů

Anna a ti druzí

Za klokany tentokráte nebylo třeba cestovat ani do Austrálie, ani do nejbližší zoo, stačilo jen návštívit garáže týmu Australia. Když utichne hukot motorů a páni jezdci vystoupí z kokpitů  a odeberou se za jinými povinostmi, mechanici se jen přesunou z pit lane do garáží a začíná další směna.

Abyste tu práci dělali, závod za závodem, den za dnem, musíte být buď blázni, nebo ji musíte milovat. Technici týmu Australia nevypadají jako blázni. Spíše jako lidé oddáni práci, která se jim v týmu již léta vedeném Derrickem Walkerem stala koníčkem, pro který jsou ochotni opustit svou rodinu a cestovat dlouhou část roku po světě.

Takže využijeme příležitosti a nahlédneme do jejich čarodějné kuchyňky.

Půl hodiny po skončení kvalifikace je vůz Willa Powera rozebrán na základní bloky. Převodovka s uchycením zadních kol, motor, monokok monopostu.

Monopost Simona Pagenauda je o dalších dvacet minut později již zase (téměř) v jednom kuse.

Ženy coby techničky v týmech zase až tak běžné nejsou, ale Anna je stejně jako Tess Brelia u Minardi již dlouhá léta oporou týmu. A v culíkách jí to s oboustranným klíčem v ruce i sluší, že?

Občas musí i staří rutinéři nahlédnout do manuálu. Tenhle vypadá docela zajímavě.

Takhle vypadá spodní kryt Panozu, velmi důležitá část pro aerodynamiku vozu

Tenhle Cosworth momentálně dosloužil. Ještě odmontovat výfuky a šup zpátky do bedny.

Ann a všichni ostatní budou na vozech pracovat ještě dlouho potom, co neprostá většina lidí v paddocku zmizí se zapadajícím sluncem. A odměna? Možná ji zítra Will nebo Simon přiveze.

 Autor by chtěl Ann a  ostatním členům Teamu Australia poděkovat za to, že ho nechali, aby se jim během jejich práce pletl pod nohy. Thanks!