Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nejasnosti mezi Mosleyem a Dennisem jsou vyřešeny

Nejasnosti mezi Mosleyem a Dennisem jsou vyřešeny

Společnou řeč našli v diskuzi v paddocku ve Spa.

Ron Dennis a Max Mosley, muži, kteří v posledních měsících neprochází zrovna jednoduchým obdobím a jejichž vzájemné vztahy značně poškodila špionážní aféra, si už zdá se veškeré neshody vyříkali.

Rozpory mezi šéfem McLarenu a šéfem formule 1 započal jejich telefonní rozhovor o víkendu Grand Prix Maďarska. Podle Mosleyho měl Dennis prozradit, že Alonso vyhrožuje, že bude Mezinárodní automobilovou federaci informovat ohledně špionážní aféry. Dennis se prý nechal slyšet, že Alonsovy výhružky nejsou založené na pravdě. Žádné informace neměly existovat.

Po odhalení pravdy ohledně špionážní aféry a penalizování stáje McLaren Max Mosley vyjádřil své obavy ohledně Dennisovy bezúhonnosti.

V paddocku okruhu Spa-Francorschamps tedy oba zasedli k debatě, která měla celou tuto záležitost objasnit. A povedlo se - Max Mosley nyní přiznává, že Ron Dennis zřejmě skutečně věřil tomu, co říkal.

"Po otevřené diskuzi s Maxem Mosleyem jsme dosáhli shody ohledně náhledu na události, které se odehrály v neděli o závodním víkendu v Maďarsku. Naše oficiální vyjádření k této záležitosti poskytneme v plném přepisu médiím příští týden," řekl ve své oficiální zprávě Ron Dennis.

"V neděli o víkendu Grand Prix Maďarska mi Ron Dennis oznámil, že přes vyjádření Fernanda Alonsa neměl žádný člen týmu McLaren k dispozici informace, které by mohly ovlivnit rozhodnutí při zasedání Světové rady motorsportu, které se konalo 26. července.

Dnes odpoledne mi svůj výrok potvrdil. Plně přijímám, že byl v té době přesvědčen o jeho pravdivosti," uvedl Mosley. Dále k tomuto dodal:

"Vyšetřování nemělo nic společného s pochybováním o povaze a férovosti lidí v kauze angažovaných.

Komentáře rádoby expertů v tisku, kteří zpochybňovali průběh vyšetřování bez vyčkání na důkazy, zájmům formule 1 nijak nepomohly. V případě, že by se v budoucnu podobné události měly opakovat, budeme při nich postupovat stejně.

Mezinárodní automobilovou federaci hluboce zklamalo, že Fernando Alonso a Pedro de la Rosa byli kritizováni v tisku. Neměli na výběr, museli předložit informace, které měli k dispozici. Je na každém týmu, aby zajistil, aby byla čestnost v tomto sportu respektována.

Žádný pilot by se neměl dostat do situace, v jaké se nalezli Fernando a Pedro."