Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Novinky McLarenu pro Španělsko

Novinky McLarenu pro Španělsko

Coulthard: "V šampionátu nejsme tak, kde bychom být chtěli."

Tento víkend se pojede již pátý podnik letošní sezóny FIA Mistrovství světa formule 1. Monoposty formule 1 se tentokrát budou prohánět po okruhu Circuit de Catalunya, který hostí Grand Prix Španělska. Závody se zde jezdí od roku 1991. Tým McLaren, navzdory neúspěchům a nepřesvědčivým výkonům z předchozích závodů doufá, že bude o víkendu konkurenceschopný.
 
Výkony McLarenu v Imole jasně demonstrovaly, že k tomu, aby se tým dostal alespoň na úroveň špičky pole, musí zaznamenat zlepšení. To však nepřijde samo od sebe a zabere i nějaký čas. Zlepšit se znamená inovovat.
 
Minulý týden testoval McLaren v Silverstone nejnovější technická vylepšení, která by chtěl nasadit již během blížícího se víkendu.
 
"V Imole to opět nebylo ideální. V šampionátu rozhodně nejsme tak, kde bychom být chtěli. Pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom se zlepšili ve všech oblastech," uvedl David Coulthard.
 
"Tak jako většina jezdců, mám i já Grand Prix Španělska rád. Atmosféra tady je vždy fantastická a dobře se zde jezdí. Charakteristika tratě činí závodění napínavým. Zatáčky, jako například Repsol jsou velmi rychlé při nájezdu. Je třeba do nich brzdit velmi pozdě, abyste byli schopni zajet dobrý čas."
 
"První zatáčka, která se nachází na konci dlouhé cílové rovinky je klíčová. Proti minulému roku tady proběhlo několik modifikací. Nejvýraznější je změna profilu zatáčky La Caixa. Ta je nově mnohem ostřejší s navazující krátkou rovinkou a nahrazuje tak původní dlouhou zatáčku. Tato změna by měla ulehčit předjíždění."