Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Za problémy Hamiltonova mclarenu může pilot sám

Za problémy Hamiltonova mclarenu může pilot sám

Hamilton nechce titul od zeleného stolu.

Drobná chyba s vážnými následky stála Lewise Hamiltona titul. Během Velké ceny Brazílie to sice vypadalo na to, že v důsledku potíží na elektronice vypověděla na moment službu převodovka, díky čemuž se Hamilton propadl až na chvost startovního pole, pravda je ale daleko bizarnější: Hamilton omylem zmáčknul špatné tlačítko.

"Smekl se mi prst na volantu a já zmáčkl tlačítko pro aktivaci startovací sekvence," přiznal nováček ve formuli 1, který se mohl stát šampionem. "Auto spadlo do neutrálu a musel jsem znovu iniciovat celý systém, znovu nastartovat program pro řízení převodovky."

Hamilton nakonec dojel do cíle sedmý, dvě místa od vysněného titulu. Naději ještě má díky zvažovanému odvolání McLarenu kvůli Williamsu a BMW v Brazílii [čtěte zde], ale Hamilton o takový titul nestojí.

"Bylo by to špatné, chci titul získat na dráze, ne kvůli tomu, že pár lidí vypadlo, to nechci," řekl Hamilton. "Bylo by to divné poté, co Kimi odvedl tak fantastickou práci v posledních dvou závodech. Bylo by to kruté a rozhodně ne dobré pro sport."

Hamilton přiznal, že na něj ztráta titulu v neděli večer dolehla.

"Ale vždy je tu další rok. Je mi teprve 22, budu mít ještě mnoho příležitostí."