Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gerald Forsythe spojí své síly s Danem Pettitem

Gerald Forsythe spojí své síly s Danem Pettitem

Good bye, RuSport Racing

Gerry Forsythe a Dan Pettit, majitelé dvou závodních stájí série CCWS se rozhodli spojit pro příští sezónu své síly. Příští rok se tak při závodech série Champ Cars setkáme s vozy týmu Forsythe / Pettit Racing. Úmyslem majitelů je nasazovat přinejmenším dva vozy.

Dan Pettit byl menšinovým vlastníkem týmu PKV Racing Kevina Kalkhovena až do prosince minulého roku. Po odchodu zakladatele stáje RuSport Carla Russa pak odkoupil tuto jeho stáj. Pettit však v Rusportu udělal několik nešťastných kroků, přičemž prvním a nejkritičtějším rozhodnutím bylo stáj pro letošní sezónu sloučit s týmem Rocketsports Racing Paula Gentilozziho. Tento fakt měl za následek odchod prezidenta RuSportu Jeremy Dalea, který společně s Russem tým přivedl od začátků v sérii Atlantic až do pozice jednoho z nejlepších týmů Champ Car. Odchod Dalea pak společně se změnami v přístupu týmu natolik znechutil hlavního sponzora stáje, kterým byla počítačová firma CDW, že jejich zástupci se rozhodli nevyužít pro příští rok opce na další spolupráci a to i přestože byli velmi spokojeni s výsledky Justina Wilsona na závodních okruzích.

Ani opětovné oddělení RuSportu od Rocketsports Racing už na situaci nic nezměnilo a s koncem letošní sezóny se Pettit rozhodl ukončit působení stáje. Zatím je však nejasné, co spojení Pettita s Forsythem bude znamenat. Vzhledem k tomu, že většina členů týmu Rusport pocházela ze státu Colorado, kde měl RuSport svou základnu, je nepravděpodobné, že přejdou s Pettitem do Indianapolis, odkud působí Forsythe Racing. O vybavení týmu včetně personálu projevil navíc zájem znovu Jeremy Dale, který by pravděpodobně tým přesunul do série ALMS. Vzhledem ke své oblibě mezi původními zaměstnanci RuSportu nebude mít pravděpodobně problémy s jejich přemlouváním.

Jasné není ani kde skončí Justin Wilson a sponzor CDW. Přestože byl CDW sponzorem RuSportu a nikoliv Wilsona, byl s jeho službami natolik spokojen, že zástupci CDW vyjádřili svůj zájem s britským dlouhánem nadále spolupracovat. Dnes se již ví, že ve hře byl dokonce i Wilsonův přestup do IndyCar Series k týmu Andretti Green Racing, ale tomuto projektu udělala konec Honda, která k Andrettimu protlačila japonského jezdce Mutoha.

Horkým favoritem pro Justinovo umístění v nadcházející sezoně je i tým Newman/Haas/Lanigan, jehož profesionální přístup je pro CDW velmi lákavý. Wilson by tak mohl nahradit v kokpitu Sebastiena Bourdaise.

Do Rusportu vkládalo mnoho lidí kolem CCWS velké naděje. Bohužel však ze závodní scény zmizí stejně tak, jako mnoho podobných před tím.