Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Carl Russo odchází, tým RuSport zůstává

Carl Russo odchází, tým RuSport zůstává

Novým majitelem se stal Dan Pettit

Již po řadu týdnů se v zákulisí CCWS hovořilo o odchodu zakladatele a majitele týmu RuSport Carla Russoa z vedení stáje. Týdny spekulací ohledně budoucnosti stáje skončily oznámením, podle kterého se novým majitelem týmu stal Dan Pettit, jeden ze spolupracovníků Kevina Kalkhovena a spolumajitel PKV Racing.

Jeremy Dale, který zůstane i nadále v pozici prezidenta týmu,  k tomu uvedl: "S  jistým ulehčením mohu oznámit, že Dan Pettit koupil od Carla Russoa tým RuSport. Náš tým bude i nadále nasazovat dva vozy do série Champ Cars. Mohu rovněž oznámit, že sídlo našeho týmu zůstává i nadále v Lovelandu ve státě Colorado. Byla to jedna z podmínek, na kterých Carl Russo při prodeji týmu trval."

Podnikatel v oboru telekomunikací a současně automobilový závodník Carl Russo založil tým v roce 2003, aby v nelehké situaci, ve které se formulové závodění ve Spojených státech nacházelo, pomohl na cestě vzhůru A.J. Allmendingerovi. Carl vložil do vybudování týmu všechnu svou energii a podnikatelský talent. Hned v prvním roce se v sérii Toyota Atlantic stal Allmendinger šampiónem a hned v příštím roce převedl Russo svůj tým do Champ Cars. V letošním roce však tým prošel nelehkým obdobím. Nejdříve se Russo rozloučil s Allmendingerem, který zřejmě neunesl své horší výsledky v týmu v porovnání s Justinem Wilsonem. O několik závodů později pak přišla těžká havárie Cristiano da Matty.

Carl Russo se chce nadále opět plně věnovat podnikání v oboru telekomunikací a podle některých zpráv chce po prodeji své firmy Calix zamířit do Evropy.

Prioritou týmu je podle Dana Pettita zachovat kontinuitu týmu a udržet ve stáji Justina Wilsona, o jehož služby prý projevily zájem týmy Forsythe a Newman-Haas.