Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Největší šance na místo v McLarenu má Kovalainen

Největší šance na místo v McLarenu má Kovalainen

Jezdecky má před ostatními kandidáty navrch.

Zatímco dohady o Alonsově angažmá jsou již minulostí, pozornost se upíná na volné místo v týmu McLaren. Aktuální trojici kandidátů popsal německému Bildu Norbert Haug.
 
Šéf Mercedesu naznačil, že by se vedle Lewise Hamiltona příští rok mohl objevit buď Heikki Kovalainen, Adrian Sutil nebo Pedro de la Rosa. To není až tak velké překvapení poté, co ze hry vypadli Nick Heidfeld, Nico Rosberg a především Fernando Alonso.
 
V širším výběru kandidátů McLarenu se ocitl ještě testman Gary Paffett a dva jezdci DTM Bruno Spengler a Paul di Resta.
 
Roli černého koně tohoto souboje hraje podle mnohých Kovalainen, jenž na začátku letošního roku svoji rychlost sice hledal, ale na jeho konci už stabilně porážel kolegu Giancarla Fisichellu.
 
Skutečnost, že Kovalainen prokázal ve své první sezoně a s vozem jako byl letošní renault pozoruhodnou rychlost, stála nejspíše za jeho uvolněním z francouzské stáje.
 
Alonso nechtěl podruhé za sebou čelit atakům mladšího týmového kolegy a tak se Renault rozhodl dát příležitost relativně méně zkušenějšímu Piquetovi. Kovalainena proto nyní zajímá McLaren a Toyota.
 
Pro angažmá Adriana Sutila v McLarenu by mluvil fakt, že jsou s Lewisem Hamiltonem z dob působení v eurosérii F3 dobří přátelé, což by na rozdíl od uplynulého ročníku zaručilo ve Wokingu klidnou pracovní atmosféru.
 
Zatímco Kovalainen je naprosto volný, Sutilovy závazky vůči Force India zůstávají skryty v podivných prohlášeních šéfa týmu. Colin Kolles se jednou nechal slyšet, že Sutil zůstává a podruhé zase tvrdil, že stáj má volné oba kokpity.
 
Pedro de la Rosa plní ve Wokingu roli věčného náhradníka. V týmu je oblíbený a jeho zkušenosti velmi ceněné. Těžko se však člověk ubrání myšlence o tom, že tento Španěl už má svá nejlepší jezdecká léta za sebou.
 
S tím se však odmítají smířit španělští fanoušci, jenž na internetu v peticích lobbují za de la Rosovo angažmá.