Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Podle Alonsa jsou protirasistická opatření zbytečná

Podle Alonsa jsou protirasistická opatření zbytečná

A Renault v tuto chvíli na dobrá umístění nemá.

Fernando Alonso, v poslední době stylem sobě vlastním, rozvířil vody poté, co se nechal slyšet, že se rasistická kauza ohledně testů ve Španělsku zbytečně nafukuje.

"Podle mne tohle není rasistický stát a zdejší fanoušci rovněž ne," řekl o Španělsku a návštěvnících místních testů dvojnásobný mistr světa. "Kdokoli mluví o rasismu ve Španělsku, pak mluví o ojedinělých případech. Čím méně se bude debatovat o tom, co se stalo před 15 dny, tím lépe. Byl to absolutně výjimečný případ týkající se někoho, kdo slavil karneval. Nezhlédl jsem žádné video, které by zachycovalo údajné urážky."

Na otázku, zdali je podle něj nutná protirasistická kampaň organizovaná FIA, Alonso odpověděl: "Není. Byl to ojedinělý případ a pokud FIA nebo kdokoli jiný tvrdí, že španělští fandové jsou rasisti, pak je k smíchu."

Redakce Formule.cz sama o sobě musela již v říjnu 2007 vyzvat některé čtenáře, aby upustili od rasistických vyjádření v diskuzích magazínu [více zde].

Fernando Alonso dále potvrdil, že s Hamiltonem od svého působení u McLarenu nehovořil a rovněž si postěžoval, že o něj McLaren tak starostlivý nebyl, když jej někdo urážel.

"Ne, nebavil jsem se s ním," přiznal Alonso. "Minulý rok mě nazvali v několika závodech psem. Niki Lauda říkal takové věci, a nikdo nepřišel, aby se mě zastal."

Na otázku ohledně konkurenceschopnosti Fernando Alonso odpověděl otevřeně: "Jsme velmi, velmi vzdáleni těm nejlepším. Myslím, že situace je podobná, jako na konci minulého roku. Dvě ferrari, dva mcLareny a dvě BMW. Pokud to tak půjde dál, můžu bojovat tak o sedmá místa. Myslet na stupně vítězů se zdá v tuto chvíli příliš optimistické. V současné formě bude složité se probojovat i do třetí části kvalifikace."

S hlasy, které se objevují, a podle nichž je šampionát už v tuto chvíli rozhodnut, Alonso tak uplně nesouhlasí. "Ferrari patří k favoritům, ale není z jiné planety," pověděl Španěl. "Podle mne to bude vcelku těsné."

A kdo pilota Renaultu zaujal nejvíce? Je to BMW, které se zdá velmi silné na delší vzdálenosti. "Jsou hodně rychlí s velkým množstvím paliva," prozradil. "Občas se dívám na jejich časy, které zajíždí při stintech dlouhých 25 až 30 kol. To je tak 65 až 70 kilogramů paliva. Překvapili mě v posledních dvou až třech testech nejvíce."