Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Max Mosley: "Je mi upřímně líto, co se Dennisovi stalo."

Max Mosley: "Je mi upřímně líto, co se Dennisovi stalo."

Vztah mezi McLaren, Ferrari a FIA je lepší.

Šéf FIA Max Mosley je přesvědčen, že díky loňským špionážním událostem se vyčistil vztah mezi FIA a McLarenem, Ferrari a tento vztah že je nyní lepší.

"Z tohoto příběhu se zrodil otevřenější vztah mezi oběma týmy a (Mezinárodní automobilovou) federací," řekl Max Mosley.

"Problém McLarenu nebyl ani tak v tom, co se jim stalo, ale co neřekli. Kdyby řekli Jeanu Todtovi (šéfovi Ferrari) a nám, co se stalo, byli by v daleko menších problémech. Místo toho neustále popírali, že další kromě (Mika) Coughlana něco mají. A dělali to až do prosince.

Když jsem se Ferrari ptal, Kolik vašich informací McLaren má, řekli mi, radši se zeptejte, kolik našich informací nemá."

McLaren měl k dispozici 780stránkový dokument Ferrari o koncepci celého vozu a došlo k výměně 323 e-mailů.

Max Mosley je jednak přesvědčen, že se něco podobného už opakovat nebude, a jednak popřel, že by byl zaujatý vůči Ronu Dennisovi.

"Kdyby tomu tak bylo, nikdy by McLaren Group nedostala zakázku na jednotné řídicí jednotky ECU, dostalo by ji Magneti Marelli.

Je mi upřímně líto, co se mu stalo, ale byl to on, který stál za rozhodnutími, po kterých následoval určitý sled událostí..."

Max Mosley, který nevyloučil, že by se ucházel o další volební období, kdyby o to byl požádán, přiznal, že jeho snem je zařídit takovou změnu pravidel, aby jezdec pro každý závod změnil tým formule 1 v každé sezoně.

"Pak by se vidělo, kdo je ten nejlepší," řekl Mosley.