Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sezona 2009 poslední pro Kimiho Räikkönena ve formuli 1?

Sezona 2009 poslední pro Kimiho Räikkönena ve formuli 1?

Možná jej na konci příštího ročníku vystřídá Fernando Alonso.

Kimi Räikkönen si bezpochyby jízdu ve formuli 1 užívá, co jej ale nebaví, je veškerý cirkus kolem. Fin již dosáhl na nejvyšší metu, když loni získal titul mistra světa. Letošní chyby pak jako by byly důkazem o nedostatku patřičného objemu motivace.

Zda to pomůže týmovému kolegovi Felipemu Massovi, zůstává otázkou. Jisté je, že Massa od Velké ceny Bahrajnu představuje rovnoceného soupeře v boji o titul, tím spíše, když na Räikkönena ztrácí pouhý bod, na Hamiltona čtyři.

Navíc, jak jsme informovali zde, prosákly zprávy, že Fernando Alonso podepsal s Ferrari smlouvu od roku 2010. V této souvislosti se pak hovoří o tom, že by sezona 2009 byla pro Kimiho Räikkönena tou poslední.

Původci této zprávy se opírají o Räikkönena samotného: podle nich totiž prozradil přátelům, že nemá v plánu závodit příliš dlouho. Důvodem je výše zmíněná neochota vést život v pozornosti médií a velkého počtu fanoušků.

Že by Alonso a Räikkönen závodili ve Ferrari coby týmoví kolegové je nepravděpodobné. Oba coby mistři světa nemají náladu na nadměrný projev loajality, kterému se museli podřídit např. Barrichello nebo Massa, a loňský případ McLarenu ukázal, že je spojení dvou silných individualit vysoce kontraproduktivní. Ostatně, jak řekl sám prezident Ferrari Luca di Montezemolo:

"Spojit Räikkönena a Alonsa znamená, že si koledujete o problém." [čtěte více zde]