Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Pátý rok u Ferrari by se to mohlo povést i mě

Alonso: Pátý rok u Ferrari by se to mohlo povést i mě

Podle Räikkönena jsou ve Ferrari více než dobře připraveni.

Fernando Alonso a Kimi Räikkönen tvoří zdaleka nejzkušenější dvojici letošního pole F1. Dohromady absolvovali 411 GP. Mnohem důležitější ale bude, jak dokáží spolupracovat.

Räikkönen přišel do týmu, kde je již dobře zabydlený dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. Nicméně, byl to Räikkönen, kdo v roce 2007 přinesl Ferrari zatím poslední titul.

"Budeme nejsilnějším týmem? Samozřejmě doufám, že ano… Myslím, že oba se budeme velmi snažit a oba chceme vyhrát. Ale čas ukáže, co budeme moci dokázat a zda budeme mít šanci donést titul zpět do Ferrari. Je tu ale mnoho důležitých faktorů. Jsme více než dobře připraveni bojovat o špičku i o oba šampionáty.", vyjádřil se u příležitosti představení F14 T Räikkönen.

Alonso je přesvědčen, že pokud dostanou do rukou správný vůz, oba odvedou maximum: "Kimi a já jsme papírově dost silný tým, protože jsme již byli v F1 úspěšní v minulosti. Ale každý rok je jiný a vždy začínáte od nuly. Pokud odvedeme dobrou práci, budeme velmi silným týmem, pokud ale jako tým neodvede dobrou práci, jiný tým bude mít nejsilnější dvojici jezdců. Je na nás, abychom odvedli dobrou práci."

Alonso vstupuje do jeho páté sezóny v barvách Ferrari. Španěl věří, že by to mohlo být dobré znamení, protože pátý rok už byl přelomovým pro jiného jezdce Ferrari: „Schumacher vyhrál v jeho pátém roce s Ferrari. Já jsem tady nyní také pátý rok a tak doufejme, že mohu zopakovat některé z jeho úspěchů. Samozřejmě jsme v posledních čtyřech letech měli nějaké příležitosti. V letech 2010 a 2012 jsme byli velmi blízko k vítězství v šampionátu. V tomto roce to zkusíme znovu a doufám, že to bude dobrý rok."

Letošní bitva o titul bude rozdělena na 19 závodů. První přijde na řadu Austrálie. V Albert Parku ale zhasnou startovací světla až 16. března.