Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Nové vozy jsou ošklivé

Alonso: Nové vozy jsou ošklivé

"Musíme být k našim fanouškům i k sobě upřímní."

Servítky si tentokrát nebral Fernando Alonso. Nové vozy formule 1 jsou podle něj vyloženě ošklivé.

"Ano, jsou ošklivé. Musíme být k našim fanouškům i k sobě upřímní a říct to otevřeně.", řekl Alonso během rozhovoru pro CNN.

"Pravděpodobně si na ně postupně zase zvykneme, ale na první pohled nejsou hezké. To je problém, protože chceme, aby se lidé na Formuli 1 dívali jako na vrchol motorsportu, aerodynamiky, vynikající výkonnosti a technologií. A když vidíte tyto vozy, tak vůbec nevypadají jako nic z toho, co jsem právě řekl."

Jedním z největších lákadel letošní sezóny je souboj dvou bývalých mistrů světa, kteří se setkávají v nejtradičnějším týmu Formule 1. Fernando Alonso je již u Ferrari jako doma, ale poslední titul mistra světa, jakož i poslední pohár konstruktérů, získala stáj z Maranella právě s Kimim Räikkönenem.

"Je velmi talentovaný.“, uznává Alonso. „To mi vyhovuje, protože je to pro mě nová motivace. A tým se může spolehnout, že pokud mu dá dobré auto, tak on s ním i získá dobrý výsledek.

Teď vím, že ze sebe musím dostat to nejlepší, jinak se před Kimiho nedostanu. A to je pro Ferrari další dobrá zpráva."

Alonso své tituly získal ještě v letech 2005 a 2006. Cítí, že už v F1 dosáhl všeho, co chtěl?

"Pokud se mě zeptáte o 10 let, mohl bych říct, že dva tituly stačí. Ale teď, když se připravuji na sezónu a toužím po vítězstvích, vám musím říct, že dva tituly mi určitě nestačí.", ukončil rozhovor Alonso.