Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso: "Dostal jsem Kimiho i s pomalejším vozem."

Alonso: "Dostal jsem Kimiho i s pomalejším vozem."

"Vyhrál jsem šampionát s horším vozem, a to se často nestává."

Fernando Alonso se stal se šesti vítězstvími již mistrem světa, čímž pokořil sedmkrát vítězného Kimi Räikkönena.

A když se Španěla na tiskové konferenci zeptali, zdali se cítí v Číně pod tlakem vítězství, aby dorovnal Räikkönenovo skóre sedmi prvenství,  Alonso se naježil:

"Jsem extrémně šťastný, že jsem vyhrál šampionát s druhým nejrychlejším vozem," pověděl nejmladší šampión historie F1. "To se často nestává, ale já to dokázal. McLaren je o moc silnější, takže jsem více než nadšený."

Poté již kontrolujíce emoce dodal: "Nezajímám se o sedm vítězství. Doufám, že získám mnoho titulů bez jediného vítězství."

V minulém závodě na japonské půdě Fin na McLarenu strhujícím způsobem získal sedmý triumf, když se probojoval z šestnácté pozice na startovním roštu až na první pozici poté, co v posledním kole povedeným manévrem předjel doposud vedoucího Fisichellu na renaultu. Räikkönen tak ještě zachránil boj o pohár konstruktérů, který se tento víkend rozhodne a je více než vyrovnaný, druhý McLaren ztrácí na Renault pouhé dva body.

Alonso také odmítá spekulace, že by Räikkönen měl v budoucnu s Alonsem svádět vyrovnané souboje.

"Minulý rok jsme mohli vidět souboje mezi jezdci Ferrari Michaelem a Rubensem," vysvětloval. "Kimi byl sedmý a nikdo o něm nemluvil. Letos měl nejrychlejší vůz, vyhrál sedm závodů a všichni se o něj můžou přetrhnout. Kdo ví, jak to bude příští rok?

Může to být Jenson (Button), nebo někdo další," dodal.

"Jsou tu čtyři, nebo i pět jezdců, co jsou mladí a mohou ve formuli 1 vydržet mnoho let. Takže když budeme mít dobré auto, můžeme bojovat s kýmkoliv z nich, nemyslím si, že to bude jenom Kimi. Může to být kdokoli."