Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren: zpřístupněme fanouškům daleko více informací

McLaren: zpřístupněme fanouškům daleko více informací

Bez nich totiž není formule 1 tolik zajímavá.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh vyzval své kolegy, aby fanouškům poskytli více informací během velkých cen, jako například informace o množství paliva či rádiovou komunikaci.

"V této oblasti jsme ještě neodvedli dostatečně dobrou práci," řekl Whitmarsh, podle kterého bylo pro McLaren před lety nemyslitelné, aby zpřístupnil svou rádiovou komunikaci. Ferrari ji dodnes nezpřístupnilo.

"Dnes to děláme, takže ta změna v přístupu tu je," dodal Whitmarsh. "Je jasné, že některé věci musí zůstat utajeny, jako například naše změna strategie v Turecku, kde Hamilton jel na tři zastávky."

Například Kangaroo televize [čtěte více zde] je prvním krokem správným směrem, ale týmy by měly poskytnout více informací o stavu auta během závodu.

Martin Whitmarsh na závěr potvrdil slova Rosse Brawna, který coby bývalý technický šéf Ferrari musel rok sledovat závody formule 1 v televizi.

"My jsme zvyklí na množství informací, které máme během závodu před sebou, ale když se díváte na televizi bez nich, formule 1 už není tak zajímavá."