Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa si z kritiky příliš těžkou hlavu nedělá

Felipe Massa si z kritiky příliš těžkou hlavu nedělá

Rovněž ani z výkonu McLarenu při testech na Hockenheimu.

Máte rád trať na Hockenheimu?

Jo, je to dobrá trať, a je to okruh, kde budeme příští týden závodit. Je vždy velmi důležité se dobře před příjezdem sem připravit, aby bylo před začátkem víkendu vše na svém místě.

Lewis Hamilton tu byl v průběhu týdne hodně rychlý. Máte obavy z jeho výkonu?

Jistěže ne. Jsou rychlí, ale my můžeme být rychlí zrovnatak. Nesledujeme pouze časy, koukáme na spoustu dalších věcí, na kterých děláme, což je to nejdůležitější. Dnes byl na trati další pilot McLarenu a výkonnost vypadala poněkud odlišně, takže možná pracují na jiných věcech. Zaměřují se na jinou práci, než jakou jsme tu dělali my, takže nemůžeme říct, že jsou rychlejší.

Se všemi náhlými propady a poté zase vzlety, myslíte si, že Hockenheim by mohla být trať, která Ferrari sedí?

V to doufám. Myslím, že Ferrari tu má dobré auto, a já jsem tu měl výborný závod v roce 2006, takže snad budeme mít skvělý závod i v neděli.

Alespoň pětkrát jste udělal během britské Grand Prix hodiny. Bylo to způsobené jen vašimi chybami, nebo tam byl nějaký problém?

První otočka byla určitě mojí chybou, ale poté jsem byl celou dobu na trati vzhledem k počasí se špatnými pneumatikami. Takže nemohu říci, že to bylo jen kvůli mně, bylo to také kvůli naší strategii. Celkově jsme v Silverstone udělali spoustu chyb, jsme si toho vědomi, proto pracujeme ve všech oblastech na tom, aby se to neopakovalo. Je to součást hry. Nejsme jediným týmem, který letos chyboval.

Je to prostě součást hry, a my se musíme zkoncentrovat na další závod. Šampionát je otevřený, stále vedeme pohár konstruktérů, není nic, čeho bychom se měli v tuto chvíli obávat.

Někteří lidé tvrdí, že se srovnáváte se ztrátou trakční kontroly hůře než Kimi Räikkönen, co na to říkáte?

Abych byl upřímný, nestarám se o to, co o mně lidé říkají. Vím, co musím dělat, vyhrál jsem letos mnoho závodů, takže se tím opravdu nemusím zaobírat.