Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren by v Maďarsku rád nasadil "parohy"

McLaren by v Maďarsku rád nasadil "parohy"

Tým z Wokingu pokračuje v agresivním vývoji.

McLaren ani na minutku ve svém úsilí nepolevuje. Při dnešních testech na okruhu v Jerezu představil novou radikální změnu na čumáku svého vozu.

Jedná se o nasazení "parohů"(můžete si je prohlédnout zde), které již používá BMW a také Honda. Stáj z Wokingu tedy nenechává nic náhodě, a aby svůj náskok na Ferrari ještě vylepšila, uvažuje pro své MP4-23 o nasazení další radikální novinky.

Tou první byla tzv. žraločí ploutev představená během testů na Hockenheimu, v závodě jsme jí ovšem neviděli. McLaren tak potvrzuje, že k letošnímu ročníku přistupuje agresivně.

Martin Whitmarsh prozradil, že McLaren plánuje "rohy" na čumáku nasadit co nejdříve, nejlépe již na Hungaroringu.

"Vyvíjeli jsme během posledních několika testů spoustu různých aerodynamických věcí, jako hřbetní(žraločí) ploutev na Hockenheimu a během tohoto týdne v Jerezu zmíněné rafinované parohy," řekl. "V tuto chvíli podstupujeme ve vývoji ohromné množství pokusů, které chceme stihnout před tradiční letní přestávkou, a přestože ještě nemůžeme potvrdit nasazení rohových křídel již v Maďarsku, zcela jistě zůstávají volbou pro Budapešť i zbytek závodů v sezóně."

Ferrari však nehce zůstat pozadu a tak se očekává, že zítra bude dohánět svou ztrátu na McLaren Felipe Massa tím, že také vyzkouší žraločí ploutev, přestože dnes jsme jí na voze Kimiho Räikkönena ještě neviděli.