Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Městský okruh ve Valencii získal homologaci FIA

Městský okruh ve Valencii získal homologaci FIA

Tento víkend se na něm také poprve závodilo.

Okruh v ulicích Valencie byl dnes homologován Mezinárodní automobilovou federací, dostal tedy od FIA zelenou pro pořádání Velké ceny Evropy, která se zde pojede už příští měsíc.

O tomto víkendu se na městském okruhu jely historicky první závody - španělské formule 3 a mezinárodní série vozů GT. Všechno proběhlo bez vážných komplikací.

Vůbec prvními vítězi na této trati se stali závodníci týmu Trident Racing z GP2 Mike Conway a Ho-Pin Tung, kteří zde v sobotu večer vyhráli s vozem GT3 Dodge Viper. Dalším vítězem se stal vedoucí závodník britské formule 3 Jaime Alguersuari, který vyhrál dnes ráno sprint španělské odnože F3.

Většina pilotů si novou trať pochvaluje, ačkoliv se její technický charakter a skutečnost, že v některých zatáčkách nejsou obrubníky, setkaly s mírnou kritikou.

Pilot GP2 Pastor Maldonado, který už okusil chuť vítězství na městské trati, konkrétně v Monaku, řekl: "Není to normální městský okruh, podobá se spíš normálním tratím. Těžko se učí, na některých místech je velice rychlý, ale myslím, že pořadatelé odvedli úžasnou práci."

Po skončení programu dnes odpoledne ředitel okruhu Jorge Martinez řekl: "Abych byl upřímný, mysleli jsme, že budeme mít více problémů, ale všechno šlo dobře. Velkou starost jsme měli hlavně o ochranu a bezpečnost, ale neměli jsme vůbec žádné problémy, jen pár drobností.

"Ale je nám jasné, že tohle je jen jeden krok a udržet si závod formule 1 bude další, takže nás čeká ještě spousta práce."