Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ron Dennis odmítá útoky ze strany Alonsa

Ron Dennis odmítá útoky ze strany Alonsa

Dennis trvá na tom, že podmínky v McLarenu jsou naprosto rovné.

Fernando Alonso se před Grand Prix Maďarska nechal slyšet, že letošní obtížná sezona strávená u Renaultu ho vůbec netrápí, neboť u McLarenu by to neměl o nic lepší.

"Loni to bylo v pořádku, měl jsem možnost bojovat o titul. Před letoškem mi bylo jasné, že to nebude možné. Kdybych ale zůstal v McLarenu, dost možná bych také neměl možnost vítězit," řekl dvojnásobný mistr světa.

Alonsův výrok se nejspíše týká spekulací, že se tým z Wokingu rozhodl upřednostňovat Lewise Hamiltona na úkor Heikkiho Kovalainena, který Alonsa ve stříbrném nahradil.

Ron Dennis s reakcí na Španělovo prohlášení nenechal dlouho čekat:

"Předem bych chtěl říct, že když byl ukončen pracovní poměr s Fernandem, byl dohodnut postoj, jaký obě strany po zrušení smlouvy zaujmou. Nehodláme tu dohodu porušovat. Jeho názory jsou jen jeho názory, Fernandovy výroky nebo činy nebudu komentovat.

Chtěl bych říct, že Heikkimu z ramen nevedou žádné nitky, kterými taháme. Je to upřímný chlapík, každého při dotazu přesvědčí, že McLaren zastává strategii naprosté rovnosti. Vždy to tak bylo a vždy tomu tak také bude.

Lidé poukazují na GP Německa a říkají, že tam byla jasně viditelná týmová režie. Bylo prý očividné, že Heikki před sebe Lewise pustil. Faktem je pouze to, že jsme Heikkimu oznámili, že Lewis je o sedm desetin na kolo rychlejší. Byl si toho vědom. Neřekli jsme mu, aby Lewise před sebe pustil.

Pokud jste členem nějakého týmu a víte, že váš kolega má narozdíl od vás šanci zvítězit, pokud ctíte určité hodnoty, které nespočívají pouze ve vašem prospěchu a vaší sobeckosti, pak učiníte rozhodnutí. Pustíte před sebe jezdce, který má šanci vyhrát. Což on udělal.

Můžete si projít celou historií McLarenu, a až na jediného člověka vám každý potvrdí, že tým prosazuje a bude prosazovat rovnost."