Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Craig Gore: "Bez závodu v Surfers nebudou ani mé peníze"

Craig Gore: "Bez závodu v Surfers nebudou ani mé peníze"

Boj o budoucí tvář závodu na Zlatém pobřeží vrcholí

Oficiální část letošní sezóny IndyCar Series sice již skončila a motory monopostů dávno vychladly, teplota komunikačních kanálů mezi Indianapolis a Surfers Paradise však v posledních dnech prudce stoupla. Právě v Surfers Paradise totiž čeká 26. října, tedy v termínu již po dlouhá léta používaném sériemi CART a  CCWS, na týmy IndyCar Series ještě exhibiční závod. Co však přide poté, není vůbec jasné. Australští pořadatelé totiž již po týdny vedou tichý boj s vedením IndyCar Series v Indianapolis o termín, ve kterém by se mělo jet v letech následujících.

Tento boj však nabral v uplynulých dnech na hlasitosti. Craig Gore, bohatý australský obchodník, developer z oblasti australského Zlatého pobřeží a klíčový sponzor stáje KV Racing Technology dal v rozhovoru pro australský tisk jasně najevo, že se nehodlá před Tony Georgem sklonit.

"Dal jsem vedení IRL jasně najevo, že se nehodlám dále nijak angažovat v sérii IndyCar, pokud vedení v Indianapolis nevyřeší problém ohledně budoucího termínu závodu s vládou Queenslandu, " řekl Gore. To by mohlo znamenat i konec pro KV Racing Technology, který je navíc spoluvlastněn dalším Australanem Kevinem Kalkhovenem, neboť Goreovy peníze tvoří základ rozpočtu týmu.

Spor mezi pořadateli závodu a  vládou Queenslandu na straně jedné a vedením IndyCar na straně druhé se přiostřil poté, co George nabídl pro budoucí roky pouze termíny, které kolidují s finále Australské fotbalové ligy, Australské ragbyové ligy a i jinak jsou pro australské pořadatele velmi problematické.

Gore řekl, že je rozhodnut udržet závod v Surfers Paradise v klasickém termínu a označil ho za jeden z důležitých kamenů lokální ekonomiky.

"Je to náš domácí závod, který má navíc v Austrálii obrovskou podporu a za uplynulá léta jsem do něj investoval milióny dolarů, protože jsem přesvědčen o jeho důležitosti pro Zlaté pobřeží."