Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Chystá se DTM do Austrálie?

Chystá se DTM  do Austrálie?

Podle šéfa australské série V8 Supercars ano.

Mediální přestřelka ohledně budoucnosti závodu v Surfers Paradise nabrala ještě na obrátkách právě v uplynulých hodinách. Mocný šéf australského šampionátu V8 Supercars Tony Cochrane, jehož série sdílela tradiční termín závodu na Gold Coast po dlouhá léta s americkými formulemi, dal najevo, že je na Tony Georgovi, aby se přizpůsobil.

Cochrane prohlásil, že v Surfers se bude příští rok závodit v tradičním termínu, bez ohledu na to co chce George a na snahu vedení IndyCar Series termín změnit. Vláda Queenslandu chce podnik v Austrálii  velmi populárního šampionátu cestovních vozů doplnit ještě závodem nějaké mezinárodní série a Cochrane poslal médii do Indianapolis vzkaz, že ICS není v žádném případě jediná, která připadá v úvahu. Prohlásil doslova:

"Pokud jsou v IRL natolik hloupí, aby si nechali propást náš závod v klasickém termínu, pak je můžeme nahradit jinou mezinárodní sérií. Takových je totiž spousta. "

Cochrane dále uvedl, že osobně podporuje myšlenku, že by se touto sérií mohla stát německá DTM a závod Surfers Paradise tak jakýmsi světovým setkáním toho nejlepšího, co závody cestovních vozů nabízí.

"V8 Supercars a DTM jsou dva nejlepší šampionáty cestovních vozů na světě."

Nutno ještě doplnit, že velký zájem o závod v Surfers projevuje již po dlouhou dobu i A1GP, kterou v jejích zájmech na australském kontinentě zastupuje bývalý mistr světa F1 a držitel licence A1GP pro Austrálii Alan Jones.