Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Naštvaný Alonso lituje ztracené šance

Naštvaný Alonso lituje ztracené šance

V Singapuru prý měl na velký výsledek.

Fernando Alonso je naštvaný z průběhu druhé části kvalifikace na zítřejší premiérovou noční Velkou cenu Singapuru, když jej už v úvodních fázích zastavila mechanická závada. Španěl tvrdí, že tak ztratil nejlepší šanci sezóny na velký výsledek.

"Jo, o tom není pochyb. Nikde jsme nebyli takhle silní." řekl značně rozladěný Alonso, když jej zradilo palivové čerpadlo.

"Byli jsme první téměř ve všech trénincích a v první části jsem byl snadno šestý. V ostatních závodech neztrácíme moc, ale tady jsme ztratili největší šanci, jakou jsme měli."

Alonso, který ještě letos nevystoupil na stupně vítězů, odstartuje až z patnácté pozice, což je jeho letošní nejhorší kvalifikační výsledek. Podle dvojnásobného šampiona dnes nebyla první řada v jeho podání nereálná. Naštvaný Španěl také řekl, že jsou veškeré jeho šance na dobrý výsledek pryč.

"Pole-position byla nedosažitelná, ale jsem si jistý, že jsme mohli být druzí nebo třetí. Závod je ztracen. Nedá se zde předjíždět a já startuju patnáctý, takže budu jenom jezdit dokola, ale je po všem.

Když odpadne deset nebo dvanáct lidí a vyjede Safety Car... Ale zázraky se nedějí. Musíme v sobotu odvádět lepší práci, zvláště na tratích, kde se nedá předjíždět.

Celý víkend říkáme, že by start z osmého nebo devátého místa byl problém, takže když startuju patnáctý, je po všem."