Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Barrichello se ještě loučit nehodlá

Barrichello se ještě loučit nehodlá

Přesto se zdá, že se schyluje ke konci jeho kariéry.

Fernando Alonso s největší pravděpodobností zůstane u Renaultu. Přesto to s kariérou Rubense Barrichella vypadá bledě. Na místo závodního pilota se vedle Jensona Buttona chystá usadit hned několik jezdců. Největší šanci mají zdá se Barrichellovi krajani Senna a Piquet. Od Williamsu se totiž k Hondě chystá přestoupit velice silný sponzor Petrobras.

Tomu by se mladí brazilští závodníci se slavnými jmény jistě zamlouvali. Je otázkou, jak atraktivní by pro osmou největší ropnou společnost světa byl veterán Barrichello. Rubinho má ve své domovině mimo příznivců i řadu odpůrců a často se stává terčem různých vtípků. Způsobeno je to zejména zklamáním Brazilců z toho, že se Barrichello nestal nástupcem Ayrtona Senny a nedokázal získat titul mistra světa.

Pokud bude chtít ve formuli 1 zůstat i po sedmnáctou sezonu v řadě, bude muset Hondě nabídnout více než ostatní rivalové. Jeho největším přínosem týmu by rozhodně byly obrovské zkušenosti. Šestatřicetiletý pilot je také ochotný shodit přes zimu osm kilogramů, aby vyrovnal váhu systému KERS.

Pokud by Honda už skutečně nestála o jeho služby, dalším možným zaměstnavatelem Barrichella by mohlo být Toro Rosso. I tam se však na místo závodního pilota třese celá řada mladých talentů.

Barrichello však přesto nehodlá myslet na konec kariéry.

"Nedívám se na příští závod jako na poslední v mé kariéře. Vnímám ho jako další skvělou Grand Prix Brazílie, ve které je cítit obrovské množství podpory místních fanoušků. Loučit se ještě nebudu, nemusím o tom zatím přemýšlet. Budu se zkrátka snažit odjet co nejlepší závod. Interlagos bude plný lidí fandících Felipemu i mně," prohlásil Rubens Barrichello.