Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso proti Hamiltonovi nic nemá, chce ale prohru McLarenu

Alonso proti Hamiltonovi nic nemá, chce ale prohru McLarenu

Podle Španěla jsou jeho vztahy s Hamiltonem odjakživa dobré.

Dvojnásobný mistr světa, Fernando Alonso, odmítá tvrzení, že by byl vysazený proti Lewisi Hamiltonovi. Jeho prohlášení o tom, že by přál titul Felipe Massovi, prý souvisí s averzí vůči McLarenu.

Na otázku, zdali za přáním mistrovského titulu Ferrari stojí osobní antipatie vůči Hamiltonovi, Alonso řekl: "Ne, nestojí. Mnohokrát jsem řekl, že Lewise velice respektuji a normálně se spolu bavíme. Vloni to bylo stejné. Když jsme byli v místností jezdců, klidně jsme spolu hovořili a neměli mezi sebou rozepře. Ale řekl bych, že proti McLarenu budu vždy preferovat kterýkoli jiný tým, aby zvítězil."

S ohledem na závod nevidí Fernando příliš možností pro překvapivý průběh, takže ani neočekává žádné zásadní střety na trati, které by pořadí v šampionátu zásadním způsobem ovlivnily, dokonce předpokládá, že oba rivalové stanou na stupních vítězů.

"Lewis je jasný favorit," řekl. "Má sedmibodový náskok, a zde, pokud dojede do cíle, bude mistrem. V top 5 se udrží snadno, protože je na to dostatečně rychlý. Takže Lewis podle mne zvítězí.

A myslím, že se nic zvláštního nestane, nebo doufejme, že ne. Nevidím žádnou možnost toho, že by někdo naboural do Felipeho nebo Lewise.

Snad bude závod naprosto férový. Teoreticky by měli oba skončit na stupních vítězů- to je normální situace, je to stále jen další závod."