Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fernando Alonso chce v příštím roce získat titul

Fernando Alonso chce v příštím roce získat titul

Podle formy Renaultu se ale uvidí, jestli nebudou cíle upraveny.

Fernando Alonso chce podle svých slov v příštím roce bojovat o svůj třetí titul mistra světa, ačkoliv připouští, že se cíle mohou změnit v závislosti na výkonnosti Renaultu.

Španěl prožil hodně frustrující začátek sezóny, postupně ale vytáhl Renault zpět k vrcholu a dokonce zvítězil ve Velkých cenách Singapuru a Japonska. V celkové klasifikaci nakonec skončil pátý. S rozhodnutím o angažmá na sezónu 2009 Alonso otálel až po skončení sezóny, aby zhodnotil nejlepší možnou volbu, nakonec se rozhodl zůstat s Renaultem.

Nyní má Alonso jasný cíl: "Cílem pro příští rok je zlepšit se. První část letošní sezóny byla průměrná, už si nemohu dovolit vstoupit do šampionátu s vědomím, že nemohu vyhrát.

Můj i týmový cíl je titul. Je to velice jasný cíl, ačkoliv může být s postupem sezóny pozměněn. Ale tady, teď, v prosinci je cíl velice jasný.

Příští rok se pokusím stát šampionem. Na konci letošní sezóny jsme se zvedli a já jsem neopustil Renault. Když se věci dělají správně, cítíte se jako doma. A Renault je opravdový tým, když se cítím pohodlně."

Alonso od příští sezóny očekává díky radikálním změnám technických pravidel spoustu překvapení, ačkoliv budou podle něj na špici opět Ferrari a McLaren.

"Letos překvapilo BMW a v některých případech i Renault. Příští rok bude několik překvapení a doufám, že Renault bude jedním z nich."

Španěl také řekl, že pro něj nebude problém dostat nový vůz jak nejpozději to půjde, pokud mu umožní porazit jeho rivaly.

"Tentokrát začíná šampionát později než kdy jindy a čím později připravíte svůj vůz, tím lépe. Budou vozy, které budou dobré v únoru a do dubna je všichni okopírují. Takže čím později vůz vyjede, tím lépe.

Popravdě, vůz, který představíme 20. ledna nebude mít nic společného s tím, který přivezeme na první závod."