Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bude Toyota následovat Hondu? Ona sama tvrdí že ne

Bude Toyota následovat Hondu? Ona sama tvrdí že ne

Toyota se chce s dalšími týmy nadále podílet na redukci nákladů.

Toyota všechny fanoušky ujišťuje, že nemá v plánu formuli 1 opustit, a nebude tak pokračovat odliv týmů, jež započala Honda, která se stala obětí ekonomické situace ve světě.

Toyota, která ještě stále čeká na své první vítězství od vstupu do F1 v roce 2002, vydala dnes oficiální prohlášení, kde zdůrazňuje, že nehodlá následovat svou japonskou "kolegyni". Dále v něm také podtrhuje snahu týmu zredukovat náklady, aby se situace dlouhodobě stabilizovala.

"Toyota je v současnosti odhodlána uspět v F1 a zároveň je také zavázána redukovat náklady," říká zpráva. "Přispíváme k aktivitám FOTA, které budou mít za výsledek snížení nákladů a současně udrží duch tohoto sportu.

Doufáme, že návrhům a aktivitám FOTA se dostane široké podpory, kterou si zaslouží, protože poskytuje zvuk, který stabilní základna formule 1 v současné době vyžaduje."

Toyota rovněž vyjádřila lítost nad tím, že Honda tento sport opouští: "Rozhodnutí Hondy je nám jako japonskému týmu líto, jejich situaci ale dál komentovat nemůžeme, je to jejich záležitost."