Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buemi cítí, že se zlepšuje

Buemi cítí, že se zlepšuje

Švýcara těší, že dokázal předčit své rivaly v boji o místo u Toro Rosso.

Sebastien Buemi věří, že svými výkony v testech ve španělské Jerezu dokázal, že se s vozem formule 1 sžívá stále lépe a zaslouží si tak místo závodního jezdce u Toro Rosso pro příští rok.

Švýcar, kterého majitel obou týmů Red Bullu Dietrich Mateschitz prohlásil za nejvážnějšího kandidáta, skončil ve všech třech dnech testů úplně na vrcholu.

"Lepším se. Nyní se ve voze cítím velice dobře, od Barcelony jsem se pokusil zlepšit. Řídit vůz formule 1 je něco úplně jiného a já nejsem ten, který by v ní měl za sebou nějaké sezóny. Nyní jezdím hodně, což je pro začátek velice důležité.

Tým se snaží dát mi čas k učení. Děláme v nastavení vozu nějaké změny, abych pochopil, jak na ně vůz reaguje. To je pro mě důležité, protože se mohu učit, ne jen testovat věci."

Buemi také říká, že nejrychlejší časy jsou největší dávkou jistoty, že se blíží ke svému možnému vstupu do formule 1.

"Je to dobré," řekl Buemi na otázku, jaké to je být rychlejší než takoví jezdci, jakými jsou Kimi Räikkönen nebo Fernando Alonso a také než jeho rivalové v boji o místo u Toro Rosso.

"Už jsem byl párkrát druhý nebo třetí, ale být první je skvělý pocit, zejména napoprvé. Je to také důležité, protože, ačkoliv to nikdo nechce ukázat, tři lidé bojují o dvě sedačky, takže to není jednoduché.

Nyní si na formuli 1 zvykám, tak proč bych měl být pomalejší? Možná jsem zajel perfektní kolo, možná ne, ale být nakonec před nimi je pro mě dobré.

Ale nezblázním se z toho. Stále budu sledovat, kde na ně ztrácím a pokusím se zlepšit."