Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

HVM Racing 2009: Viso jistě, Doornbos možná

HVM Racing 2009: Viso jistě, Doornbos možná

Tým Keitha Wigginse finalizuje složení stáje.

Dalším týmem, který bude moci v nadcházející sezóně těžit z kontinuity v jezdeckém složení je HVM Racing Keitha Wigginse. Poprvé od roku 2004 bude Wiggins nastupovat do nové sezóny se stejným pilotem jako v sezóně předcházející a považuje to za výraznou výhodu.

"Jedná se o přirozený vývoj a rozumné a výhodné řešení pro všechny zúčastněné," řekl Wiggins. "Udržet kontinuitu v jezdeckém složení je dobrým znamením pro celý tým a dobrým signálem i pro další případné sponzory. To, že bychom rádi pokračovali s Ernestem (Visem) bylo veřejným tajemstvím, ale i tak bylo samozřejmě třeba mnoho věcí finalizovat, než jsme mohli vše ohlásit oficiálně."

"Jsme potěšeni, že do nové sezóny nastoupíme opět s Ernestem Visem a jsme přesvědčení, že se společnými zkušenostmi z uplynulé sezóny můžeme příští rok dokázat velké věci. Vyřešení tohoto problému nám všem také umožní se nyní v klidu věnovat dořešení otázky rozšíření našeho týmu o druhý vůz, které by dále mělo posílit náš program. Jsme na dobré cestě, ale stále ještě zbývá několik problémů k rozlousknutí."

Venezuelan Viso se v letošní sezóně stal jedním z příjemných překvapení jak na trati, tak díky své otevřené a přátelské povaze i v paddocku IndyCar Series. Na druhou stranu předvedl během sezóny velké množství neuvážených manévrů a školáckých chyb, které by si již v sezóně nadcházející dovolit neměl.

Nejčastěji zmiňovaným jménem v souvislosti s druhým vozem týmu HVM je Robert Doornbos, který svůj zájem o IndyCar Series oznámil již před delší dobou a navíc s Keithem Wigginsem již za oceánem spolupracoval, když během posledního ročníku Champ Car v roce 2007 startoval za stáj Minardi Racing USA.