Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buemi si na místo u Toro Rosso věří

Buemi si na místo u Toro Rosso věří

Jeho výkony v Jerezu mu dodávají sebevědomí.

Sebastien Buemi, jeden ze tří jezdců usilujícíh o místo závodního pilota u Toro Rosso pro příští rok je po svých výkonech v testech v Jerezu sebevědomý. Ačkoliv italská stáj zatím nepotvrdila jezdecké složení pro příští rok, Buemi věří, že to bude právě on, koho si tým vybere.

"Samozřejmě doufám, že se tým rozhodne brzy. Bylo by dobré to vědět před Vánocemi, ale nespěchám. Díky mým výsledkům z testů jsem sebevědomý, takže počkám na rozhodnutí týmu."

Buemi v testech předčil své zkušenější konkurenty v boji o závodní sedačku, Takumu Sata a Sebastiena Bourdaise.

"Jistě, nebyly to špatné testy. Bylo pro mě opravdu dobré být na čele výsledkové listiny, zejména před mými týmovými kolegy, nebo, abych byl přesnější, před mými dvěma konkurenty v boji o místo.

Byl jsem proto velice spokojený a doufám, že se brzy rozhodnou v můj prospěch. Jsem v tuto chvíli docela sebevědomý, protože jsem udělal vše, co jsem mohl. Jediné, co teď můžu dělat je čekat. Ale dokud nebude rozhodnuto, nechci o tom moc přemýšlet."

Mladý Švýcar také věří, že navícové testy, které může absolvovat jako náhradník za zraněného Webbera, mu jen prospějí.

"Na dnech, ve kterých můžete jezdit s vozem formule 1 záleží. Měl jsem jet jenom v jeden den, ale nyní mám díky Markově nehodě k dispozici další dva. To znamená, že mám k dobru další dva dny ve voze a to je důležité.

Zejména proto, že druhý a třetí den testuji po boku Sebastiana Vettela a to by pro mě mohla být dobrá lekce. Jsem přesvědčen, že se zlepším. V tuto chvíli cítím, že se zlepšuji den ode dne, zvykám si na vůz, zvykám si na pneumatiky, zvykám si na formuli 1. Jsem opravdu vděčný Red Bullu za tu šanci, kterou mi dal a udělám vše proto, abych nezklamal."