Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piloti si pochvalují novou trať v Portimau

Piloti si pochvalují novou trať v Portimau

"Je to fantastický okruh, vypadá jako horská dráha."

Nový portugalský okruh Algarve se nedávno stal dalším dějištěm testů formule 1. Minulý týden se po něm vozy královské motoristické série poprvé proháněly, když zde testovaly McLaren a Ferrari.

Testovací piloti těchto týmů byli z prvních jízd nadšeni. Pedro de la Rosa z McLarenu řekl: "Je to fantastický okruh, vypadá jako horská dráha. Je zábavný, zejména pro testovacího jezdce, který normálně jezdí na dvou až třech tratích.

Z hlediska fyzičky není příliš náročný. Řekl bych, že je náročný asi jako Jerez. Nicméně je možné, že až se na něj dostane dost gumy a získá tím grip, bude náročnější."

Jeho týmový kolega Gary Paffett dodal: "Tato trať je neustálou výzvou, protože se neustále střídá stoupání a klesání a je těžké najít brzdný bod, stejně tak i ideální stopu.

Protože trať klouzala, příliš jsme se nesnažili najít optimální nastavení, použili jsme takové, se kterým jezdíme v Montmelo nebo v Jerezu, věděli jsme, že bude fungovat dobře."

Testovací pilot Ferrari Marc Gené řekl, že trať ještě potřebuje pogumovat, ale i tak se mu líbí.

"Trať je stále velice kluzká, protože chybí ten správný nános gumy. Kdyby zde bylo šest týmů, problém by byl vyřešen během jednoho dne, se dvěma týmy ale potřebujete víc času. I přes tyto problémy se mi ale trať líbí."

Algarve ale čeká podobný problém jako Jerez, zákaz testů během sezóny totiž výrazně snižuje počet dní zde strávených a s tím i výdělky pro okruh. Testy formule 1 proto bude třeba pořádně zvážit.