Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Brawn chce zajistit především práci pro zaměstnance

Brawn chce zajistit především práci pro zaměstnance

Otázka jeho setrvání v týmu při jednání s investorem není prioritní.

Ross Brawn říká, že jeho prioritou při hledání kupce pro tým po Hondě je zajistit práci současným zaměstnancům, i kdyby dohoda měla znamenat jeho konec na postu šéfa týmu.

Brawn spolu s Nickem Fryem už od prosince jednají s potenciálními kupci týmu a doufají, že se dohodu podaří uzavřít do konce ledna. Ačkoliv identita zájemců zatím nebyla zveřejněna, Brawn říká, že nejde o to najít toho, kdo zaplatí nejvíc peněz nebo o udržení jeho místa, ale o zabezpečení budoucnosti zaměstnanců týmu.

Na otázku, s kolika zájemci jednají, Brawn italskému Gazzetta dello Sport odpověděl: "Mohu pouze říct, že víc než jeden. Cílem je zachránit lidem práci, moje přítomnost skutečně není prioritou."

V továrně v Brackley i přesto, že tým zatím nemá majitele, probíhají přípravy na sezónu 2009. Největší otazník visí nad dodavatelem motorů, Honda totiž nechce tým ani zásobovat pohonnými jednotkami.

"Zatím nespěcháme, protože modifikace vozu pro instalaci jiného motoru probíhá stejně až v posledních šesti týdnech. Nevypadá to, že se nám během zimy podaří vyjet na trať.

Proto studuje soubor změn pro rok 2010, ve kterém chceme v žebříčku postoupit. Tato sezóna pro nás zůstává přechodná."

Brawn se v otázce motorů snaží využít svých kontaktů a vyjednat kontrakt s Ferrari.

"Honda už řekla, že nás s motory nebude podporovat, proto jsem kontaktoval Ferrari. Zatím jsme nic nepodepsali, ale opravdu oceňuji podporu od prezidenta Lucy di Montezemola a Stefana Domenicaliho. Je to jako být mezi bývalými spolužáky, stále mě mají za jednoho z nich."

Ross Brawn také znovu popřel spekulace o koupi týmu Mexičanem Carlosem Slimem. "Tento pán nás nikdy nenavštívil a neprojevil ani zájem o koupi našeho týmu."

Nicméně, co se týče šancí týmu kupce najít, Brawn říká: "Máme velice dobré šance, jsem skutečně optimistický."