Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buemi zůstává pro první rok realistou

Buemi zůstává pro první rok realistou

Nemá v plánu překonat Vettelovy výkony, spíše svého kolegu.

Sebastien Buemi zůstává podle svých slov před sezónou 2009, která pro něj bude ve formuli 1 první, realistou a svůj cíl omezuje na poražení svého týmového kolegy, kterého zatím Toro Rosso nepotvrdilo.

Dvacetiletý Švýcar si bude debutovat ve Velké ceně Austrálie, v Toro Rosso se představí místo Sebastiana Vettela, který po loňských úspěších odešel do hlavního týmu Red Bullu. Buemi ale neplánuje pokořit jeho výkony, jimž kraluje vítězství ve zmáčené Velké ceně Itálie.

"Musíte být realističtí. Musíte si věřit a dostat se do co nejlepší situace. Ale musíte se udržet nohama na zemi a nepropadnout depresi, pokud se výsledky nedostaví okamžitě.

Bude to těžká sezóna a každý v týmu bude pracovat tvrdě, aby zlepšil vůz v disciplíně, která představuje nejvyšší úroveň motorsportu. V nižších formulích, pokud odvádíte dobrou práci, výsledky přijdou, ale ve formuli 1 se tak nutně stát nemusí.

Vyhrávání ve formuli 1 je velice obtížné a to je součástí hry. Ale nemůžete se zase pouze odsoudit k dojíždění na dvacátém místě, to by bylo absurdní. Musíte si zvolit vysoký standard, ale nesmíte to přehánět. Nebudu ve své první sezóně šampionem!"

Buemimu je jedno, kdo bude jeho týmovým kolegou, každopádně by jej rád porazil.

"Pro mě je důležité být ve formuli 1 a je mi jedno, kdo bude mým týmovým kolegou. Samozřejmě, že jej budu chtít porazit a být co nejkonkurenceschopnější. Možná, pokud bude dost zkušený, se budu po jeho boku schopen rychleji učit a zlepšovat.

Než všechny uvidíme přo Velké ceně Austrálie, bude těžké stanovit si cíle, protože začátek sezóny může hodně překvapit. Tým bude usilovat o to, aby byl aspoň tak dobrý jako loni, ale bude to těžké. Já osobně bych rád aspoň porazil týmového kolegu."