Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Ecclestone stále volá po změně bodového systému

Ecclestone stále volá po změně bodového systému

Mistrem má být ten, kdo za sezónu nejvíckrát vyhraje.

Bernie Ecclestone stále doufá ve změnu bodovacího systému ve formuli 1, aby bylo zajištěno, že titul mistra světa získá ten jezdec, který během sezóny vyhraje nejvíce velkých cen.

Šéf formule 1 se už pro letošní sezónu snažil o zavedení systému medailí, jeho nápad se ale nesetkal s velkými sympatiemi.

Ecclestone dnes řekl, že nezáleží na tom, jestli budou piloti dostávat za vítězství medaile, ale aby byl více zvýhodněn vítěz závodu.

"Zapomeňte na slovo 'medaile', myslím, že ten, kdo vyhraje nejvíc závodů, by měl být mistrem světa.

Nemyslím si, že by měl být šampionem ten, kdo je druhý se spoustou bodů, to je vše. Doufám, že nápad, aby byl vítěz šampionem, donutí jezdce k boji o vítězství.

Loni se spousta z nich spokojila se druhým místem a nesnažila se bojovat o vítězství, protože šlo jen o dva body. Nebyl to risk, který by za to stál.

Je na týmech, aby to prosadily. Všechny jsou členy šampionátu a jde o změnu pravidel, takže bychom potřebovali jejich souhlas. Doufám, že mají dostatek zdravého rozumu na to, aby to přijaly."

Loňský mistr světa Lewis Hamilton je právě případem jezdce, který získal titul, aniž by během sezóny vyhrál nejvíce závodů. Jeho rival Felipe Massa vyhrál pětkrát, ale skončil o bod za ním.