Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bruno Senna si vyzkouší vůz Courage-Oreca

Bruno Senna si vyzkouší vůz Courage-Oreca

Předsezónní testy Le Mans Series proběhnou dnes v Le Castellet.

Bruno Senna se dnes zúčastní testů Le Mans Series na okruhu Paul Ricard, kde pojede s vozem Courage-Oreca LC70 specifikace LMP1.

Brazilec dostal loni za skvělé výsledky v GP2 příležitost od Hondy. Po odchodu japonské automobilky se navíc zdálo, že skončí kariéra Rubense Barrichella, protože peníze sponzorů stojících za Sennou pomohou týmu k finanční záchraně a on se tak stane jeho pilotem pro letošní sezónu.

Tento týden ale tým odkoupil Ross Brawn a vedle Jensona Buttona si ponechal Rubense Barrichella. Senna byl z tohoto rozhodnutí naštvaný, protože přišlo velice pozdě a on tak přišel o spoustu dobrých nabídek jinde. Sám navíc nechtěl zůstat pouze rezervním jezdcem týmu, protože letošní zákaz testování během sezóny mu nedává příliš mnoho šancí se během roku svézt.

"Prokázal jsem své jezdecké umění svými výsledky v GP2, ale až dostanu šanci závodit ve formuli 1, chci být schopen týmu přispět v maximální možné míře i po technické stránce." řekl Senna.

"Kvůli omezenému testování ve formuli 1 je pro mladé jezdce složité se v této oblasti zlepšovat, ale když konstruktivně využiju svůj čas tímto způsobem, věřím, že se tomuto problému dokážu vyhnout."

Šéf týmu Oreca Hugues de Chaunac potvrdil, že Senna dnes absolvuje test s jejich vozem LMP1, zároveň ale také dodal, že s Brazilcem zatím nemají žádné další záměry.

"V tuto chvíli je pozvánka pouze o tom, aby se Bruno zapojil do našich testů, které budou pokračovat až do noci." řekl de Chaunac.

"Měl by to pro něj být nový zážitek a dost možná nejdelší testovací den, který kdy absolvoval."

Senna bude testovat po boku stálých pilotů týmu, kterými jsou Olivier Panis, Nicolas Lapierre, Soheil Ayari a Stephane Ortelli. Oreca už tuto zimu nabídla testovací příležitost loňskému šampionovi WTCC Yvanu Mullerovi a jezdci WRC Petteru Solbergovi.