Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso v zimě neuvažovalo o angažmá Jensona Buttona

Toro Rosso v zimě neuvažovalo o angažmá Jensona Buttona

Sebastien Bourdais byl po celou dobu kandidátem číslo jedna.

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost přiznal, že nikdy neuvažoval o angažování Jensona Buttona pro letošní sezónu a byl celou dobu odhodlán udržet si Sebastiena Bourdaise.

Button čelil během zimy náročné situaci, kvůli odchodu Hondy z formule 1 měl totiž svou budoucnost nejistou. Brit dokonce přiznal, že kromě dnešního týmu Brawn GP neměl žádný záložní plán a kdyby se tedy stáj zachránit nepodařilo, zůstal by pro letošní rok bez místa.

Vzhledem k tomu, že Toro Rosso bylo posledním týmem, který nepotvrdil své jezdecké složení, byl Button spojován právě s italskou stájí.

"Abych byl upřímný, Jenson nikdy nebyl jednou z našich možností." řekl Tost při představení nového vozu STR4.

"Bourdais byl na našem seznamu vždy na prvním místě a kontrakt byl podepsán v lednu. Sezóna začíná v březnu, ale podle toho, co vím, měl Jenson dohodu s Hondou, proto jsme s ním ani jeho manažerem nikdy nejednali."

Ačkoliv měli během zimních testů Bourdais s Buemim přímou konkurenci v podobě Takumy Sata, který se také objevil v kokpitu Toro Rosso, Tost řekl, že měl Bourdais před Japoncem vždy přednost a popřel význam skutečnosti, že byla smlouva oznámena celkem pozdě.

"Nemyslím si, že to trvalo moc dlouho. Sezóna začíná pozdě. Osobně jsem byl přesvědčen, že to bude Bourdais a proto jsme s podepsáním smlouvy nijak nespěchali.

Měli jsme mezi sebou, řekněme, dohodu, že pro nás bude jezdit a smlouva už byla jen formální záležitostí, kterou jsme vyřídili v lednu."