Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Toyota míří do Číny s ambiciózními plány

Toyota míří do Číny s ambiciózními plány

Po úspěšném úvodu sezóny chce opět bojovat o pódium.

Většina týmů před začátkem sezóny hýřila optimismem a velkolepými plány pro letošní sezónu, ne všem se ale prognóza v prvních dvou velkých cenách vyplnila. Toyota ale patří mezi ty stáje, u kterých byl předsezónní optimismus na místě.

Do Velké ceny Austrálie sice startovaly obě "té-ef-stodevítky" z boxů, během závodu se ale Jarno Trulli a Timo Glock propracovali až na konečné třetí a čtvrté místo v cíli (nepočítáme-li už penalizovaného Hamiltona). V Malajsii pak přišel identický výsledek, jediným rozdílem bylo, že si jezdci prohodili pořadí.

Na závod v Šanghaji tak přijíždí Toyota plná optimismu a oba jezdci by rádi slušné výsledky zopakovali, ne-li vylepšili. Jarno Trulli podle svých slov pomýšlel na vítězství už na Sepangu, nakonec ale chybělo nějaké to štěstíčko při volbě strategie.

"Jsem velice optimistický co se týká Velké ceny Číny, protože jsme začali tuto sezónu velice silně. Ukazuje to, jak moc jsme se od loňské sezóny zlepšili, v Malajsii jsem byl trochu zklamaný ze čtvrtého místa, protože jsem chtěl skončit na pódiu a bojovat o vítězství. Loni jsem v Malajsii dojel také čtvrtý, jenže to bylo víc, než jsem tenkrát očekávali.

V Poháru konstruktérů jsme druzí, takže je jasné, že jsme jedním z předních týmů a jak Timo, tak já, konzistentně bojujeme vpředu, což je skvělé. Cílem pro Čínu je tak opět bojovat o stupně vítězů a myslím, že máme opravdu dobrou šanci.

Čína je jedním z těch okruhů, kde jsem nikdy neměl moc štěstí a loni to bylo stejné, když jsem v první zatáčce dostal ránu zezadu, takže jsem odhodlaný mít tentokrát lepší víkend."

Podobná slova volí při hodnocení dosavadního průběhu sezóny a šancí v Šanghaji také jeho kolega Timo Glock.

"Malajsie byl šílený závod, ale tým dosáhl skvělého výsledku, což nám pro Velkou cenu Číny dodává hodně sebevědomí. Byli jsme skutečně konkurenceschopni ve všech podmínkách, což je dobré znamení, protože to potvrzuje, že náš optimismus před sezónou byl na místě.

V obou dosavadních závodech jsme měli oba vozy v nejlepší čtyřce, takže rozhodně míříme za dalším pódiovým umístěním, samozřejmě je to ale velice vyrovnané, takže budeme muset mít další dobrý víkend."